Tarihçe

Yapraklı Meslek Yüksekokulu 29.07.2010 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 3673 sayılı kararı ile kurulmuştur. Meslek Yüksekokulumuzda sırasıyla Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü altında Tarla Bitkileri Programı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü altında Özel Güvenlik ve Koruma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ve Acil Durum ve Afet Yönetimi Programları kurulmuştur. 2018 yılına gelindiğinde Ormancılık Bölümü altında Avcılık ve Yaban Hayatı Programı ile Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü altında Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı açılmıştır. Söz konusu programlardan Tarla Bitkileri Programına 2012–2013 eğitim-öğretim yılında, Özel Güvenlik ve Koruma Programına 2013-2014 eğitim-öğretim yılında, İş Sağlığı ve Güvenliği Programına 2014–2015 eğitim öğretim yılında öğrenci alımı yapılmıştır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı normal öğretimine, 2016-2017 eğitim öğretim yılında ise ikinci öğretimine öğrenci alımı yapılmıştır. Avcılık ve Yaban Hayatı Programı normal öğretimine 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci alımı yapılmıştır.

Meslek Yüksekokulumuzun isim değişikliği hususundaki Üniversitemizin teklifi 01.06.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kabul edilerek Meslek Yüksekokulumuzun ismi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir.  Diğer taraftan Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü altında Tarla Bitkileri Programı ile Ormancılık Bölümü altında Avcılık ve Yaban Hayatı Programının, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokuluna aktarılması hususundaki Üniversitemizin teklifi 21.06.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, mevcut öğrencilerin statülerinin korunması şartıyla kabul edilmiştir. Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan ve öğrencisi bulunmayan Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü altındaki Sosyal Hizmetler Programı ile yine öğrencisi olmayan Yönetim ve Organizasyon Bölümü altındaki İşletme Yönetimi Programının da Meslek Yüksekokulumuza aktarılması hususundaki Üniversitemizin teklifi 15.06.2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunda incelenmiş ve 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kabul edilmiştir. Meslek Yüksekokulumuz eğitim öğretim faaliyetlerine Üniversitemiz Uluyazı Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde devam etmektedir.

Meslek Yüksekokulumuzda 1 Profesör, 1 Doçent, 5 Dr. Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi Dr., 10 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplamda 18 Akademik Personel görev yapmaktadır. Diğer taraftan  1 Yüksekokul Sekreteri, 1 Şef V. ve 3 Bilgisayar İşletmeni olmak üzere toplamda 5 İdari Personel görev yapmaktadır.