İş Sağlığı ve Güvenliği Programı

Kuruluş
Bölümümüzün yer aldığı Meslek Yüksekokulumuz, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nca “Yapraklı Meslek Yüksekokulu” ismiyle 2010 yılında kurulmuş olup, 2022 yılında “Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu” olarak değiştirilmiştir. Meslek Yüksekokulumuzda, “Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü” altında sırasıyla “Özel Güvenlik ve Koruma Programı”, “İş Sağlığı ve Güvenliği Programı” ve “Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı” kurulmuştur. Söz konusu programlardan Özel Güvenlik ve Koruma Programına 2013-2014 eğitim öğretim yılında, İş Sağlığı ve Güvenliği Programına 2014–2015 eğitim öğretim yılında ve Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrenci alımı yapılmıştır. 2010 senesinden bu yana eğitim faaliyetlerini kesintisiz sürdürmekte olan Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, gördüğü yoğun talep neticesi (öğrenci sayısı dönem dönem 730’ları bularak) mezunları ile ülkemizin konuyla ilgili insan gücü ihtiyacına katkıda bulunmaya çalışmaktadır. Bölümdeki teorik ve uygulamalı eğitimler İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (DHMİ, AFAD, UMKE, İSGGM, HSGM vb.) yanı sıra, uluslararası manada (ICAO, IFA, NFA, FIOH, NSC, KAN, NIOSH, OSHA vb.) ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyon ve iş birliği içinde ve alanlarında uzman öğretim elemanları ile yürütülmektedir. Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, ulusal ve uluslararası alanda birçok bilimsel makale, kitap ve projeleri bulunan bir Doçent Doktor, üç Doktor Öğretim Üyesi ve on Öğretim Görevlisi olmak üzere toplamda on dört akademik personelin yanı sıra dört idari personel ile Üniversitemizin Uluyazı Kampüsü’nde (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binasında) eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bölümümüz ön lisans eğitimlerinin yanı sıra, lisans ve lisansüstü düzeyde Üniversitemiz (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezli ve Tezsiz - Uzaktan Öğretim - Yüksek Lisans Programları vb.) ile diğer üniversiteler ve ilgili kurumların eğitim öğretim ve diğer faaliyetlerine katkıda bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
“İş Sağlığı ve Güvenliği Programı”ndan mezun olan öğrencilere “Ön Lisans” diploması verilir. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilgilere sahip “İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri” unvanı alır.
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Ön Lisans
Misyon & Vizyon

Misyon

Önlisans düzeyinde akademik eğitim alarak iş güvenliği uzmanı olmak isteyenlerin,bir iş güvenliği uzmanının sahip olması gereken bilgileri ve fiziki yeterlilikleri kazanmış, hak ve sorumlulukları çerçevesinde görev alanında uygulamak durumunda olduğu başlıca kanunları bilen ve uygulayabilen, İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanabilmesi için alınması gereken tüm tedbirleri alan uzman ve profesyonel elemanlar yetiştirmektir.

Vizyon

Analitik zekâya sahip, girişimci, çok yönlü düşünebilen, sorumluluk alabilen, alanıyla ilgili kamu ve özel sektördeki büyük ve küçük işletmelerin güvenlik açısından eleman ihtiyacını karşılayabilen, teorik, pratik, bilgi ve beceriye sahip mezunlar yetiştirmektir.

Kabul ve Kayıt Koşulları
Bu programa öğrenci kabulü, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) mevzuatı çerçevesinde, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına göre olmaktadır. Kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden yaptırır. E-Devlet Kapısı üzerinden kayıt işlemini gerçekleştiremeyen adayların, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kılavuzunda belirtilen belgelerin aslı veya Üniversite tarafından onaylı örnekleri ile şahsen başvurmaları gerekir. Şahsen başvuramayan adayın noter onaylı vekâletnamesi bulunan vekili tarafından kayıt işlemi yaptırılabilir. Süresi içinde kayıt yaptırmayan aday, öğrencilik hakkından vazgeçmiş sayılır.  https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.6331.pdf
Önceki Öğrenmenin Tanınması
“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik”, “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik”, “Lisans Öğrenimlerini Tamamlamayan veya Tamamlayamayanların Ön Lisans Diploması Almaları veya Meslek Yüksekokullarına İntibakları Hakkında Yönetmelik”, “Çankırı Karatekin Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği” vb. mevzuatın ilgili hükümleri uygulanır. Programa yerleşen öğrenciler, 120 AKTS’ den başarılı olmak ve teorik ve uygulamalı tüm zorunlu derslerin tamamından geçmiş olmak koşulu ile mezun olmaktadır. Bununla birlikte daha önce herhangi bir yükseköğrenim kurumundan mezun olmaları durumunda denkliği olan derslerle ilgili muafiyet başvurunda bulunabilir ve gerekli görülmesi durumunda muaf sayılabilmektedirler. https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
“Çankırı Karatekin Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği” vb. mevzuatın ilgili hükümleri uygulanır. Eğitim ve öğretim programında, teorik ve uygulamalı zorunlu dersler, seçmeli dersler, seminer, staj, uygulama, laboratuvar çalışması ve diğer inceleme, ödev, bireysel çalışma, sınava hazırlanma, alan ve kütüphane çalışmaları, proje ve benzeri etkinlikler yer alır. Bir eğitim-öğretim yılında ders ve uygulamaların toplam AKTS kredisi 60’tır. Öğrencinin mezuniyete hak kazanabilmesi için; programının öngördüğü dersleri, uygulamaları, stajları bu Yönetmelik hükümlerine göre başarıyla tamamlaması, yüz yirmi (120) AKTS krediyi başarıyla tamamlaması ve genel akademik başarı not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir. Mezuniyete hak kazanan öğrencilere Üniversite tarafından “Ön Lisans Diploması” verilir. Mezun olan öğrencilerin bitirdikleri bölüm/program ismi diplomalarında belirtilir. Diplomalara ilişkin diğer hususlar Senato tarafından düzenlenir. https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/41593
Program Profili
Program toplam dört yarıyıldan oluşmakta olup ilk iki yarıyıl alan derslerine ilave olarak Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil dersleri verilmektedir. Ayrıca 2 yarıyıl sonrasında 30 günlük mesleki staj yapılmasını ön gören bir öğretim programı sunulmaktadır. Mezun aşamasına gelen öğrenciler, İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında teorik ve uygulamaya dair bilgi ve beceriye sahip olacaktır. Bununla birlikte kamu ve özel sektörde İş Sağlığı ve Güvenliği alanına dair işlerde çalışma yeterliliğine sahip olacaklardır.
Program Eğitim Amaçları
Ön lisans düzeyinde akademik eğitim sonrasında, analitik zekâya sahip, girişimci, çok yönlü düşünebilen, sorumluluk alabilen, İş Sağlığı ve Güvenliği alanıyla ilgili kamu ve özel sektörün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayabilen, teorik ve pratik bilgi ve beceriye sahip mezunlar yetiştirmektir. Programın amacı İş Güvenliği Uzmanı olabilmek için gerekli alt yapıyı sağlamaktır.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Programdan mezun olan öğrencilerin örgün öğretim ve açıköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ve yerleştirilmeleriyle ilgili esas ve usullerin belirlendiği “Meslek Yüksekokulları Ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” vb. mevzuatın ilgili hükümleri uygulanır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) her yıl, bu bölümün s mezunları ile o yıl son sınıfta olup staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirenlerin hangi lisans programlarına dikey geçiş için başvurabileceklerini, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren bir kılavuz hazırlar. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer alır. Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulunun onayı ile yürürlüğe girer. Meslek yüksekokulu müdürlükleri ile açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimler başvurma belgelerinin bu Yönetmelikte yer alan koşullara uygunluğunu kontrol ederek onaylanmasından, başvuru evrakının başvuru süresi sonunda ÖSYM`ye ulaştırılmasından ve son sınıflarda okuyan öğrencilerin mezuniyet işlemlerini tamamlayarak mezun olsun veya olmasın, başvursun veya başvurmasın tüm adayların akademik not ortalamalarını ÖSYM`den elektronik ortamda gönderilen listelere işleyerek bu listelerin ÖSYM`ye gönderilmesinden sorumludurlar. ÖSYM, başvurma koşullarını taşıyan adayları, yerleştirme puanları ve lisans programlarının kontenjan ve koşullarını göz önünde tutarak, Üniversite Seçme Sınavı sonuçları açıklandıktan sonra yapacakları tercihleri göz önüne alınarak, lisans programlarına yerleştirir. Akademik not ortalamalarından elde edilecek Önlisans Başarı puanlarının sınav puanlarına katılarak DGS Puanının nasıl hesaplanacağı ÖSYM tarafından belirlenir ve Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzunda yer alır. İş Sağlığı ve Güvenliği programından mezun olanlar (DGS ile) Acil Yardım Ve Afet Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İktisat, İşletme, İş Sağlığı Ve Güvenliği, İşletme, Sağlık Yönetimi, Kamu Yönetimi, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyal Hizmet, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası İşletme Yönetimi veya Uluslararası İlişkiler lisans programlarına (bölümlerine) dikey geçiş yapabilmektedir.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar, ölçme ve değerlendirmede “Çankırı Karatekin Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği” vb. mevzuatın ilgili hükümleri uygulanır. Sınavların değerlendirilmesi ve ders başarı notlarının belirlenmesinde uygulanacak esas ve yöntemler Senato tarafından düzenlenir. Engelli öğrencilerin engel durumları göz önünde bulundurularak bu mevzuat hükümleri çerçevesinde ilgili birim kurulunca belirlenen özel sınav yöntemleri uygulanabilir. Sınavlar, kısa sınav, ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, bütünleme sınavı, uygulama sınavı, mazeret sınavı, ek sınav, tek ders sınavı ve muafiyet sınavından ibarettir. En genel sınav türleri ve esasları şunlardır: • Ara sınav: Her ders için bir yarıyılda/yılda en az bir ara sınav yapılır. Bir ders içindeki projeler, ödevler, kısa süreli sınavlar, laboratuvar, atölye, uygulama ve benzeri çalışmalar ara sınav yerine geçebilir. • Yarıyıl/yılsonu sınavı: Akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde yapılır. Ders kaydı yaptırarak devam şartlarını yerine getiren ve uygulamalarda başarılı olan öğrenci bu sınava girebilir. • Bütünleme sınavı: Yarıyıl/yıl sonu sınavında başarısız olan öğrenciler ile sınava girme şartlarını sağladıkları hâlde yarıyıl/yıl sonu sınavına giremeyen öğrenciler için yarıyıl/yıl sonu sınavını takiben yapılan sınavdır. Bütünleme sınavında alınan not yarıyıl/yıl sonu notu yerine geçer. • Uygulama sınavı: Uygulamadan oluşan veya uygulaması olan teorik derslerin uygulamaları için yapılabilecek sınavdır. Bu sınavdan başarısız olan öğrenci final sınavına giremez. • Mazeret sınavı: Mazereti nedeniyle ara sınava giremeyen öğrencilere tanınan sınavdır. Öğrencinin, sınav tarihinden itibaren en geç bir hafta içinde mazeretini gösterir belge ile ilgili akademik birime yazılı olarak müracaat etmesi gerekir. • Muafiyet sınavları: Senato tarafından belirlenen dersler için açılır. Öğrenciler, bu sınavlara eğitim öğretim yılı başında girebilir. Muafiyet sınavlarında başarılı sayılmak için en az C3 notu almak gerekir. Sınavlar yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak yapılabilir. Sınavların yapılacağı yer ve tarihler akademik birimlerce belirlenir ve sınavlardan en az bir hafta önce ilan edilir. Öğrenciler, sınava ilan edilen gün, saat ve yerde girmek, kimlik belgeleri ile istenecek diğer belgeleri yanlarında bulundurmak zorundadır. Bir ara sınav yapılması durumunda ara sınavın başarı notuna etkisi %40’tır. Birden fazla ara sınavı ve/veya diğer faaliyetler yapılması durumunda bu sınav ve faaliyetlerin başarı notundaki toplam etkisi %40’tan az ve %70’ten çok olamaz.
Mezuniyet Koşulları
Mezuniyette “Çankırı Karatekin Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği” vb. mevzuatın ilgili hükümleri uygulanır. Öğrencinin mezuniyete hak kazanabilmesi için, kayıtlı olduğu diploma programının öngördüğü dersleri, uygulamaları, stajları bu Yönetmelik hükümlerine göre başarıyla tamamlaması, yüz yirmi (120), ve genel akademik başarı not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir. Azami öğrenim süresi, ön lisans programları için dört yıldır. Bu süre sonunda mezun olamayan öğrenciler öğrencilik hakkından yararlanamaz. Azami süre sonunda kayıtlı olduğu programdan mezun olamayan öğrencilerden almadığı ve/veya alıp da devam koşulunu yerine getirmediği ders sayısı altı ve daha fazla olanlar hariç diğer öğrencilere, sınava girme koşullarını yerine getirdiği halde başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Son dönem öğrencisi olup başarısız dersi olan ve/veya Genel Akademik Not Ortalaması (GANO) 2,00’ın altında olduğu için mezun olamayan öğrencilere yarıyıl/yıl dönem başında en fazla tek ders için Tek Ders Sınav hakkı verilir. https://krtknadmn.karatekin.edu.tr/files/oidb/2020/%C3%87ANKIRI%20KARATEKIN%20%C3%9CN%C4%B0VERS%C4%B0TES%C4%B012102020.pdf
Çalışma şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Genel itibarıyla Tam Zamanlı (örgün, yüz yüze) eğitim-öğretim yapılmaktadır. Bazı dersler (duruma göre) e-öğrenme, uzaktan öğretim, çevrim içi, online vb. ile de verilmektedir. https://www.yok.gov.tr/kurumsal/mevzuat https://www.yok.gov.tr/Documents/Kurumsal/egitim_ogretim_dairesi/Uzaktan_ogretim/yuksekogretim-kurumlarinda-uzaktan-ogretime-iliskin-usul-ve-esaslar.pdf
Adres ve İletişim Bilgileri(Akademik Birim Telefon No,E-posta adresi,Program Başkanı,BEK Temsilcileri,Erasmus,Kalite,Mevlena,Farabi,Web vb. koordinatörü Dahili Telefon No ve E-posta adresleri)
Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Ercüment N. DİZDAR (GSM: 505 503 36 05, endizdar@karatekin.edu.tr). Bölüm Başkan Yardımcısı: Doç. Dr. Mehmet SÖYLER (mehmetsoyler@karatekin.edu.tr), Kalite, Bologna ve Erasmus Koordinatörü: Öğr. Gör. Resul COBUTOĞLU (resulcobut@karatekin.edu.tr), Posta Adresi: Uluyazı Kampüsü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık Binası, 18100, Merkez, Çankırı. Telefon: 0 (376) 218 95 00 (Santral), Faks: 0 (376) 218 95 86, Web Sayfası: http://sbmyo.karatekin.edu.tr, E-Posta Adresi: sbmyo@karatekin.edu.tr
Bölüm Olanakları
İş Sağlığı ve Güvenliği Programına kayıt yaptıran öğrenciler, sınıf ve uygulama alnında derslerini yapmakta, bilgisayar sınıfı, spor salonu, İş Sağlığı ve Güvenliği ile İş Hijyeni cihaz ve laboratuvarları gibi uygulama alanlarında alana dair bilgi ve becerilerini geliştirmektedirler.
İstihdam Olanakları
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile kamu ve özel sektör ayrımı olmaksızın ve çalıştırdığı işçi sayısına bakılmaksızın tüm işyerlerinde İş Güvenliği Uzmanı çalıştırma veya hizmet alma zorunluluğu getirilmiştir. Bu Kanun, program mezunlarına önemli iş fırsatları vermektedir. Mezunlar, İş Güvenliği Uzmanı Belgesine sahip olmak koşulu ile ticari, sanayi, kamu ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç duydukları iş güvenliği uzmanı hizmetini karşılamak amacıyla görev yapabilmekteler.Mezun olan öğrenciler gerekli İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi alarak ÖSYM tarafından gerçekleştirilen İş Güvenliği Uzmanı sınavına girmeye hak kazanırlar. Gerçekleştirilen sınav sonucunda başarılı olanlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olaya hak kazanırlar. Bilahare benzer şekilde (sonraki eğitim ve sınavlar neticesinde B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve nihayetinde A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı da olabilmekteler. Kazanılan bu unvanın görev yetki ve sorumlulukları ile güvenli bir iş yeri ortamı ve bunun sonucunda güvenli bir çalışma hayatı oluşturmak için hizmet verirler.

Program Çıktıları

BİLGİ - Kuramsal Olgusal
Sıra Açıklama
1 Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
BECERİLER - Bilişsel Uygulamalı
Sıra Açıklama
1 Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
2 Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir.
YETKİNLİKLER - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Sıra Açıklama
1 İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
2 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
YETKİNLİKLER - Öğrenme Yetkinliği
Sıra Açıklama
1 Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
YETKİNLİKLER - İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Sıra Açıklama
1 Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
2 Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
3 Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.
4 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
YETKİNLİKLER - Alana Özgü Yetkinlik
Sıra Açıklama
1 İş sağlığı ve güvenliği mevzuatını açıklar.
2 Proaktif ve reaktif faaliyetleri yürütür.
3 İş sağlığı ve güvenliği açısından çalışma ortamının risk haritasını çıkarır.
4 Kayıt ve raporlama faaliyetlerini yürütür.

Program Çıktıları - Temel Alan İlişkilendirme

1 - Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2 - Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
3 - Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir.
4 - İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
5 - Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
6 - Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
7 - Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
8 - Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
9 - Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.
10 - Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
11 - İş sağlığı ve güvenliği mevzuatını açıklar.
12 - Proaktif ve reaktif faaliyetleri yürütür.
13 - İş sağlığı ve güvenliği açısından çalışma ortamının risk haritasını çıkarır.
14 - Kayıt ve raporlama faaliyetlerini yürütür.

2024-2025 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ders Programı

1.Sınıflar

2.Sınıflar

Yönetim

Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Ercüment Neşet DİZDAR  (endizdar@karatekin.edu.tr)

Bölüm Başkan Yrd: Doç. Dr. Mehmet SÖYLER (mehmetsoyler@karatekin.edu.tr)

Öğretim Elemanları

  • Doç. Dr. Ercüment Neşet DİZDAR
  • Dr. Öğr. Üyesi Ruhan ALTUN ANAYURT
  • Öğr. Gör. Seçil AYANOĞLU
  • Öğr. Gör. Fahri OLUK